Idag sänder vi repris av specialprogram om klimatkrisen

Idag sänder vi repris av specialprogram om klimatkrisen

Just nu har vi fullt upp med att söka finansiering inför nästa år så idag blir det inget liveprogram. Vi sänder istället vårt specialprogram med intervjuer och tal från klimatkonferensen Stockholm +50 som ägde rum första veckan i Juni i år. Här får ni höra aktivister, gräsrotsrörelser och urfolk säga sina meningar i klimatdebatten. Bland annat får ni höra fotografen Tor Tourda som själv är same berätta om sitt engagemang och att Sverige faktiskt har bland de värsta skogsbruken i hela världen, med kalhuggning och markberedning som främsta metod. Ingenjören och klimataktivisten Janine O’Keeffe berättar bland annat om hur det är att ta till metoder som att sätta sig mitt på motorvägen för att försöka göra sin röst hörd i klimatfrågan. Ewa Larsson ordförande för Gröna Kvinnor, berättar om vikten att organisera sig och kämpa tillsammans, och hur äldre och yngre människor kan kämpa sida vid sida medan de som har fullt upp med livspusslet kan ägna sig åt det. Vi har också talat med Britta Bäumer som är klimatpsykolog och som stöttar många av de ungdomar som engagerar sig i klimatfrågan. Och vi har även talat med ett gäng ungdomar som var i publiken på Manifestationen på Sergels torg den 1:a juni. Vi får även höra Raymond Stocki om sitt engagemang i motståndet mot gruvan i Gallock och så har vi talat med Mother Earth Delegation of united original nations, en brokig samling till stor del bestående av många äldre och kloka röster från urbefolkningar från hela världen och som bestämt sig för att sätta ner foten och agera språkrör för självaste moder jord.

About the Author

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.