NYHETER

Vår franska sändning äntligen som podd

Vår franska sändning äntligen som podd

Utesändning med franskt tema på menyn. Vi besöks av vår franska systerradio La grande Fugue/ The great escape. De kommer från kliniken Club Thérapeutique de Saumery, två timmar från Paris i mitten av Frankrike. De berättar om sig själva och (TRUC – Terrain de Rassemblement pour l’Utilité des Clubsdet) projektet de driver som gjort att de kunnat komma till vår radio. Vi leker med franska uttryck och vi sjunger karaoke, dansar och jämför hur det är att leva med psykisk ohälsa i Sverige jämfört med i Frankrike. Våra franska vänner har valt musiklistan och efter varje låt förklarar de lite kort på engelska vad den handlar om. Mycket nöje!

Idag sänder vi live med franskt tema!

Idag sänder vi live med franskt tema!

Idag har vi en fransk systerradio på besök. De håller på att starta upp en liknande radio som vår. Det här programmet har vi gjort tillsammans med dem. Vi kommer att intervjua dem om den klinik de håller till på, om ett projekt där de knyter an till andra radios runtom i Europa. Vi kollar vår egen bild om vad vi tycker är typsikt franskt samt vad de tycker om Sverige och svenskar. Vi jämför hur det är att leva med psykisk ohälsa här och i Frankrike. Vi leker lekar med franska uttryck. I vanlig ordning sjunger vi även sånger och pratar om erfarenheter ur våra egna liv. Musiken blir fransk, noga utvald av våra franska vänner. Ta med en baguette och släng på dig en basker och kom och lyssna. Vi kör live ute på Götgatan 38. I etern hittar ni oss på 101,1 MHz eller via www.narradio.se

Vi kommer att snacka lite engelska i dagens program och även lite franska..

 

Höstens första sändning som podd!

Äntligen kan du lyssna på vårt första program som podd!

temat på denna sändning är fuck ångest. Det med anledning av Ångestloppet som går av stapeln 9:e september. Vad är ett ångestlopp kanske ni undrar och det får ni veta av Fountain House Stockholm som anordnar loppet. Ångestförbundets ordförande Lena Huss berättar berättar vad de gör. Vi gästas även av De Fläckfria, Gatans eget rockband och artisten Gerson från Brasilien. Dessutom ångestreducerande musik, och ett och annat tips på hur man kan hantera sin ångest. Lyssna och njut!

 

Säsongens första sändning idag!

Säsongens första sändning idag!

Vi går ut hårt och säger Fuck Ångest på vår första sändning som blir utomhus på gatan! Detta med anledninga av Ångestloppet som äger rum lördag 9:e september. Vad är det för lopp kanske ni undrar. Jo det kommer Fountain House Stockholm som anordnar det varje år att berätta. Vi gästas även av den Brazilianska popsångaren Gerson som gör sitt första framträdande någonsin i Sverige hos oss dagen till ära. De Fläckfria, Gatans eget rockband har vi också på repertoaren. Å Visste ni att det faktiskt finns ett ångestförbund? Det gör det ser ni och deras ordförande Lena Huss är hos oss idag för att berätta vad de gör.  Ni kommer naturligtvis även att få höra historier och fina sånger från våra medlemmar. Vi ger er säkert ett och annat tips på vägen om hur man kan hantera ångest.. Så håll öron och ögon öppna!

Idag kl. 14.00 på Götgatan 40

I etern på 101,1 MHz eller via www.narradio.se

Lyssna på poddversionen av vårt andra Sommarspecial

Lyssna på poddversionen av vårt andra Sommarspecial

Du kan redan nu lyssna till poddversionen av vårt andra sommarspecial! Vi sänder det i närradion först nästa vecka den 13:e juli 14.00 med repris veckan efter.

Podden består två delar där den första är en föreläsning med författaren Åsa Moberg där hon talar om Adams bok. En mycket uppmärksammad, gripande verklighetsbaserad skildring hon på 70-talet skrev tillsammans med Adam Inczedy-Gombos. De hade en relation ”kantad” av Adams psykisk ohälsa som tog sig ut i perioder av starka psykoser och mani.

I vår andra del får ni höra Anders Linders häpnadsväckande sång och pratföreställning om Mayakalendern. Han förklarar på ett härligt humoristiskt sätt Mayakalenderns alla vågor och svängningar och visar hur de kan härledas till historiska händelser och hur det ser ut i vår värld idag.
Föreställningen grundar sig på böcker skrivna av Carl Johan Calleman.

Föreläsningarna är en del i ett samarbete vi under våren haft tillsammans med Nättidningen Socialpolitik och Fountain House Stockholm.

Patrick El Hag sjunger mellan del ett och två sin sommardänga Stockholm i Juni

Lyssna och njut!

Vi på redaktionen går på semester imorgon och är tillbaka igen med livesändningar den 31:a augusti. Till dess sänder vi en massa härliga repriser!

Ha en riktigt glad och härlig sommar nu allesammans så hörs vi som sagt och kanske rent av ses den 31:a augusti. Våra redaktionsmöten börjar måndag den 14:e augusti för er som vill vara med och jobba fram våra program!

Ewa Fröling i vår första sommarspecial !

Ewa Fröling i vår första sommarspecial !

Idag kl. 14.00 sänder vi vårt första sommarspecial. Ni kommer att få höra en inspelad föreläsning där skådespelerskan Ewa Fröling berättar om sin senaste bok. Att Störa Ett Väsen. I den beskriver hon på ett väldigt poetiskt sätt hur det var när hon under 90-talet drabbades av psykisk ohälsa och låg inne på psyket. Efter föreläsningen kommer ni att få höra inspelningen av en workshop vi gjorde på Fountain House tidigare i våras där alla som ville kunde vara med och lära sig producera radio. Där leker vi loss med ordlekar, karaoke och annat smått och gott så missa inte det i andra halvan av programmet. Ratta in 101,1 MHz 14.00 idag! Eller lyssna via www.narradio.se

Glad sommar alla önskar vi med vårt sommarprogram som podd!

Glad sommar alla önskar vi med vårt sommarprogram som podd!

Sommaravslutning och release av boken Till Mitt Barnjag som vi under våren jobbat fram tillsammans med nät-tidningen Socialpolitik. Vi har en del eminenta gäster på plats. Bland annat Big King Solo från Uganda featuring Leo Lasso. Vi har gästas även av Kent Sidvall som är aktuell med nya boken Uppvaknande där han beskriver livet efter sitt hjärtstopp. Förutom detta en massa härlig musik och filosofiska inlägg! Otrolig sommarstämning utlovas också! Med detta önskar vi er alla en glad midsommar och en härlig sommar! Håll utkik på våra sociala medier om när vi drar igång igen. Vi sänder repriser och specialprogram hela sommaren och ni kan alltid lyssna på våra program via hemsida eller till exempel på Spotify.

Till mitt Barnjag – Bokrelease och sommaravslutning!

Till mitt Barnjag – Bokrelease och sommaravslutning!

Idag har vi både sommaravslutning och release av vår lilla bok: Till Mitt Barnjag som vi under våren har jobbat fram tillsammans med nät-tidningen Socialpolitik. Vi har som vanligt en del eminenta gäster på plats. Bland annat artisten Big Solo. Vi kommer läsa upp ur boken och tala om skrivande. Sen blir det en massa härlig musik och filosofiska inlägg! Är du på södermalm så kom förbi och lyssna på Götgatan 38. Kanske blir det till och med tillfälle till dans. Det vill du inte missa. På bilden ser ni Cynthia som målat omslaget till vår bok: 

Ratta in oss på 101,1 MHz, lyssna via www.radiototalnormal.se eller kom som sagt förbi och lyssna på plats!

Lyssna på podden av vår utomhussändning

Lyssna på podden av vår utomhussändning

Under våren har haft en skrivarworkshop som kommer resultera i en liten skrift som vi släpper den 15:e juni. Redan i detta program får ni höra några smakprov ur den. I övrigt gästas vi bland annat av bluessångerskan Irene Baker med komp av Göran Lindelöw. Vi kommer även att få höra Elton Johns Rocket Man på ett alldeles speciellt sätt och vi bjuder i vanlig ordning på filosofiska inlägg, tankevärda ord och härlig stämning.. Allting inspelat på Götgatan utanför Fountain House. Lyssna och njut!