NYHETER

Lyssna på vår sommaravslutning som podd

Lyssna på vår sommaravslutning som podd

Ett program med massa sommarkänsla och värme trots viss kyla under inspelningen på Götgatan. The Medicines, bandet som mötte varandra genom att de alla hade psykisk ohälsa gästar.

Pebbles Karlsson Ambrose gästar oss också. Hon började med att blogga på 1177 om hur det är att leva med psykossjukdom sedan har hon givit ut ett flertal böcker på ämnet. Nu är hon aktuell med feel good- boken: ‘På andra sidan Nynäsvägen’.

Vi uppmärksammar Hello Kitty som fyller hela 50 år och introducerar er för hennes moderna följeslagare som till skillnad från söta Hello Kitty är en deprimerad kläckt äggula. Kanske precis vad vår tid behöver Vi pratar kärlekens biologi, ger tips på hur man skriver en ärlig kontaktannons. Vi spelar naturligtvis härliga sommardängor, berättar berättelser ur livet, sjunger karaoke, läser poesi och mycket annat! Så lyssna och njut!

Missa inte vår säsongsavslutning idag!

Missa inte vår säsongsavslutning idag!

Idag gör vi vår sista livesändning för säsongen. Om vädret är med oss sänder vi ute på Götgatan 38, annars i vanlig ordning från matsalen på Fountain House Stockholm.

Vi har bland annat The Medicines, bandet som mötte varandra genom att de alla hade psykisk ohälsa på plats. 

Pebbles Karlsson Ambrose gästar oss också. Hon har bloggat på 1177 där om sin vardag med psykossjukdom. Hon har även givit ut ett flertal böcker på ämnet. Nu är hon aktuell med feel good boken: ‘På andra sidan Nynäsvägen’.

Vi uppmärksammar Hello Kitty som fyller hela 50 år i år och introducerar er för hennes moderna följeslagare som till skillnad från söta Hello Kitty är en deprimerad kläckt äggula. Kanske precis vad vår tid behöver Vi pratar kärlekens biologi, ger tips på hur man skriver en ärlig kontaktannons. Vi spelar naturligtvis härliga sommardängor, berättar berättelser ur livet, sjunger karaoke, läser poesi och mycket annat! 

Så ratta in oss på 101,1 MHz! Är du i närheten av Götgatan 38 och Fountain House Stockholm? Glid då gärna förbi och lyssna live. Vi bjuder på glass, så långt lagret räcker, först till kvarn!

Som vanligt börjar vi 14.00 och sänder till 15.30

Hjärtligt välkomna

Lyssna på podden av vårt senaste program

Lyssna på podden av vårt senaste program

Programmet handlar om att ta makten över sitt eget liv. Vi gästas bland annat av Lisa Anstadius från Nxtme. En organisation som erbjuder stöd och hjälp till alla som är, riskerar att bli eller som har varit utsatta för incest. Vi gästas även av redaktion och grundaren av VoxVigor, nättidningen där du som har erfarenhet av psykisk ohälsa kan skriva för att göra din röst hörd.
Sing and songwritern Pablo är på plats och sjunger en låt för oss. För första gången någonsin spelade vi in programmet på Fountain Houses innergård så det var sommarstämning, dans och glass.
Lyssna på detta starka och fina program och njut!

Livesändning på innergården för första gången idag!

Livesändning på innergården för första gången idag!

Idag handlar programmet om att ta makt över sitt eget liv. Vi gästas av Lisa Anstadius från Nxtme, en organisation som, vilket man kan läsa på deras hemsida, ”arbetar med en av de mest tabubelagda och känsligaste orsakerna till psykisk ohälsa, nämligen sexuella övergrepp av närstående. Det vi kallar incest. Vi erbjuder stöd och hjälp till alla som är, riskerar att bli eller som har varit utsatta för incest”.

Vi har även bjudit in Vox Vigor, nättidningen där du som har erfarenhet av psykisk ohälsa kan skriva för att göra din röst hörd. 

Vi har också en musikgäst, Pablo heter han och rappar på både spanska och svenska. 

Vi bjuder i övrigt på sång, berättelser ur livet, poesi och mycket annat! Och inte minst på Fika. Och för första gången någonsin sänder vi på innergården. Så hjärtligt välkomna! Kl. 14.00 på Fountain House Stockholm, Götgatan 38. I etern på 101,1 MHz eller via www.narradio.se

Lyssna på podden av senaste programmet

Lyssna på podden av senaste programmet

I bästa 1.a maj-anda sjunger och spelar vi gamla dängor vi förknippar med den dagen. Vi har bjudit in Hjärnkoll Stockholm som 5:e maj uppmärksammade psykisk ohälsa och släppte första avsnittet i en poddserie med livsberättelser från sina Hjärnkollsambassadörer. Vi talade bland annat med Andrzei Burda som är med i premiäravsnittet och Clara Henriksson som producerat serien. Bodil Lundmark, samordnare för Hjärnkolla Stockholm och NSPH var också på plats. Detta plus mer sång, berättelser ur livet, poesi och mycket annat! Lyssna och njut!

1:a maj-inspirerad livesändning med Hjärnkoll Stockholm

1:a maj-inspirerad livesändning med Hjärnkoll Stockholm

Missade ni första maj-firandet igår, ingen fara för i dagens program ska vi i bästa 1.a maj-anda sjunga och spela gamla dängor som vi förknippar med den dagen i fråga. Dagens gäster är projektet Hjärnkoll Stockholm som på söndag har eventet 5 min 5:e maj för att uppmärksamma psykisk ohälsa. Då släpper de första avsnittet i en podd-serie som ni under sommaren kan höra i vår radio. Idag ska vi bland annat tala med Andrzei som är med i premiäravsnittet i podden. Vi bjuder även på sång, berättelser ur livet, poesi och mycket annat! Så ratta in 101,1 MHz idag kl. 14.00 eller lyssna via www.narradio.se. Är du i närheten av Götgatan 38 och Fountain House så stig in i värmen och gör oss sällskap. Vi bjuder på fika! 

Hjärtligt välkomna till dagens program! 

 

Torsdagens sändning som podd

Torsdagens sändning som podd

Författaren Frida Andersson talar om boken Kärlekspsykosen som handlar om hur hon genom en obesvarad förälskelse glider in i en psykos. En mycket fin och självutlämnande bok som sätter fingret på hur det kan vara att hamna i psykos. Fridas mamma Ingrid är med och berättar hur det är att vara anhörig när sådant här inträffar. Radio Totalnormal har under våren tillsammans med tidningen Socialpolitik ett projekt där våra medlemmar, genom att vi bjuder in unga författare, ska få inspiration till att skriva på ämnet kärlek och psykisk ohälsa.

 

Kärlekspsykos i dagens livesändning

Kärlekspsykos i dagens livesändning

Största delen av dagens program ska vi ägna åt kärlek och psykisk ohälsa. Radio Totalnormal har tillsammans med tidningen Socialpolitik ett projekt där vi som inspiration till eget skrivande bjuder in unga författare. Temat är Kärlek och relationer och psykisk ohälsa. För ett par veckor sedan var Amanda Romare hos oss och idag gästas vi av Frida Andersson som ska prata om sin bok Kärlekspsykosen. Den handlar om hur en obesvarad förälskelse leder till att hon hamnar i psykos. Förutom detta bjuder vi på filosofiska inlägg, poesi, musik och en massa annat! Ratta in oss på 101,1 Mhz eller kom och lyssna med oss på plats. Götgatan 38, Fountain House. Kl. 14.00 som vanligt! 

Hjärtligt välkomna!

Senaste sändningen som podd

Senaste sändningen som podd

Här kan du lyssna på senaste sändningen som podd! Dagen till ära gästas vi av Ewa Fröling som är aktuell med boken En Stare i Fickan. Den är sista delen i en självbiografisk trilogi och just den här handlar om destruktiva kärleksrelationer. Ewa berättar mycket starkt och närgånget om boken och sina upplevelser. Vi har även varit och tittat på Lena Kronqvist utställning, kollat in relationsstatusen hos Stockholmarna och mycket annat som kärlekslåtar, helt nya som gamla, berättelser ur livet, poesi och sen provar vi att liveintervjua ute på gatan. Så lyssna och njut!

https://soundcloud.com/radio-totalnormal/livesandning-fran-fountain-house-4-april-2024?in=radio-totalnormal/sets/saendningar-2024

 

Torsdagens program som podd

Torsdagens program som podd

Ett program som vi helt ägnar åt temat kärlek, relationer, psykisk hälsa och ohälsa. Vi gästas dagen till ära av författaren Amanda Romare som har skrivit den självutlämnande boken Halva Malmö består av killar som dumpat mig. Med sig har hon sin syster Adina Romare. Tillsammans ska de jobba med manus till den teveserie det ska bli av boken. Programmet är ett samarbete med tidningen Socialpolitik för att inspirera till eget skrivande. Vi kommer att ha ytterligare två författare på besök under våren. Tanken är att inspirationen ska utmynna i en skrift eller rent av en liten bok som vi ger ut sista sändningen innan sommaruppehållet. Vill du själv vara med så kan du höra av dig på info@radiototalnormal.se