NYHETER

Lyssna på podden av förra veckans program

Lyssna på podden av förra veckans program

Ett program med kvinnors kamp som tema. Bland annat gästas vi av Elin Lyth och Daniel Östersjö som är aktuella med tonsatta texter av Kristina Lugn på Skivan Galopp, galopp.
Hella Nathorst-Böös, som faktiskt är något så ovanligt som häxa mitt på södermalm i Stockholm berättar vad hon gör som modern häxa, men även om hennes projekt att försöka få till ett minnesmärke över alla de häxor som brändes här i Stockholm under 1600-talet.
Vi får även höra hur det är fronta ett band som kvinna, om En mormor som kämpade med att fly från nazister under andra världskriget och en massa annat.
Å kom ihåg att det aldrig är okej att bli utsatt för våld i något som helst sammanhang. Du som behöver hjälp eller vet nån som behöver det kan ringa kvinnofridslinjen på: 020-505050

Tema kvinnokamp i dagens sändning

Tema kvinnokamp i dagens sändning

Igår var det kvinnodagen och det vill vi naturligtvis uppmärksamma. Vi  har därför valt låtar och samtal som rör kvinnor och kvinnofrågor. Bland annat gästas vi av Elin Lyth och Daniel Östersjö som är aktuella med Skivan Galopp, galopp där de tolkar texter av Kristina Lugn. Vi ska även få höra vad moderna tiders häxor gör. Vi har nämligen bjudit in Hella Nathorst-Böös, som tro det eller ej är häxa här mitt på södermalm i Stockholm. Våra medlemmar berättar till exempel om hur det är fronta ett band som kvinna, om En mormor som kämpade med att fly från nazister under andra världskriget och en massa annat. Vi talar även om Kvinnofridslinjen dit du kan vända dig om du behöver hjälp om du till exempel befinner dig i en våldsam relation. Ratta in oss på 101,1 MHz eller via www.narradio.se

Kom väldigt gärna och var med oss på Götgatan 38. Fountain House Stockholm. Idag kl. 14.00

Missa inte vår livesändning idag kl. 14.00

Missa inte vår livesändning idag kl. 14.00

Dagens tema är kärlek eller snarare avsaknaden av kärlek. Nämligen känslan av att befinna sig i utanförskap och ensamhet. Vi gästas dagen till ära av Maja Heurling som är i startgroparna med nytt soloprojekt. Vi har även pratat med Kristofer Vernmark, psykolog, forskare och författare som är aktuell med diktsamlingen Då som Nu. 

I vanlig ordning delar vi med oss av egna erfarenheter, filosoferar och läser dikter.

Så ratta in 101,1 MHz eller kom till Götgatan 38. Eller lyssna via www.narradio.se

 

Lyssna på årets första program som podd!

Lyssna på årets första program som podd!

Årets första program med temat kreativitet, inspirerat av P1-programmet Kropp och själ där två av våra medlemmar medverkade och talade om hur kreativitet och den psykiska hälsan påverkar varandra.

Vi gästas passande till temat av Jenny Almsenius och Daniel Tilling som är aktuella med en skiva där de tolkar den kreativa och produktiva Povel Ramel, Skivan släpps inte förrän senare i vår men här får ni alltså redan nu ett smakprov.

Fler av våra medlemmar bjuder på egna erfarenheter av sina relationer till kreativitet och vad de tycker om att pyssla med. Det kan vara allt från att göra smycken till att måla och sy.

Vi minns också kreativa Maud Zeidlitz som i vårt nyårsprogram i P4 2020 berättade om att hon hade en hel koffert med utklädningskläder och en hel lägenhet med kompisar i gestalt av nallar och dockor. Många som bor på södermalm i Stockholm har säkert sett henne på gatorna utklädd till allt ifrån clown till häxa. Nu finns hon tyvärr inte kvar bland oss men förhoppningsvis leker hon vidare någon annanstans.

Lyssna på vår julavslutning som podd!

Lyssna på vår julavslutning som podd!

Ett riktigt julprogram med väl utvalda jullåtar, men vi har även en gäst dagen till ära. Nämligen Sara Starkström som är aktuell med boken Bortglömda platser där hon med bild och text berättar om bortglömda platser som hon varit och undersökt. I övrigt pratar vi om olika jultraditioner som finns runt om i Världen. Hur firar man egentligen i England och firar man överhuvudtaget i vissa länder. Vi bjuder på julevangeliet på ren bondska och den klassiska julsagan T’was the night before christmas. Lyssna och njut! Å God Jul och Gott nytt år till er alla! Håll utkik efter när första programmet för våren börjar!

Nu finns förra torsdagens sändning som podd!

Nu finns förra torsdagens sändning som podd!

Nu ni! Nu ligger poddversionen av förra veckans program ute! Anders Linder i högform sjunger alla barnprogramslåtar han gjort och drar hela sin karriär koncist, snabbt och fantastiskt roligt! Elin Lindström berättar allt du nånsin velat veta om stenar och kristaller. Förutom detta som alltid mycket annat fantastiskt och bra också! Lyssna och njut!

Missa inte vår livesändning!

Missa inte vår livesändning!

Idag 14.00 sänder vi live från Götgatan 38. Vi gästas av Daniel Östersjö som är aktuell med skivan Låtar från Vattudalen där han har tonsatt och tolkat Beppe Wolgers dikter från Vattudalen som så vitt någon vet tidigare aldrig tonsatts. Nervösa Damteatern med ängsliga herrar och Lill-Marit Bugge som regissör framför teaterstycket Röda tråden. Therese Forslund berättar om sin utställning Bordeline och hur det är att leva med den diagnosen. Sedan kommer vi att kolla vad som händer i Iran just nu och hur det känns att vara iranier i Sverige medans allt detta pågår. Detta och mycket mer i dagens program. Kl. 14.00 på 101,1 MHz eller på plats på Götgatan 38. Hjärtligt välkomna! ❤️ #psykiskohälsa #psykiskhälsa #fanzingo #fontänhus #iranprotests #danielöstersjö

Här kan du lyssna på podden av förra veckans program!

Här kan du lyssna på podden av förra veckans program!

Vi minns våra vänner Alvar Hagert och Ann Sofi Hedar som så sorgligt har har lämnat oss under hösten. Vi gästas av medlemmar ur Organisationen Rainbow Refugees. De berättar vad organisationen gör och vad de fått hjälp med. I övrigt är temat höst och Allhelgona så vi både spelar och sjunger fina höstvisor. Sedan har vi talat med folk på gatan om hur det känns såhär mitt i mörka november och allting blivit så mycket dyrare. Detta och mycket annat i dagens program!

Lyssna på senaste programmet som podd. Nu även på Spotify :)

Lyssna på senaste programmet som podd. Nu även på Spotify :)

Vi gästas av komikern Pernilla Hammargren som driver Stand Up Yours, Stockholms enda humorklubb för Quinns and Queers. Hon berättar om klubben och om återpremiären på Reimers Holme 27:e oktober. Alltså imorgon. Dessutom bjuder hon på riktigt roliga skämt bland annat om hur det är att vara queerfamiljen på skolan där barnet går. Vi gästas även av Mikael Odén, vissångare med rötter i hiphopen som skriver låtar som terapi och driver kultursekt med andra sektvänner. Hör honom sjunga 2 superfina visor en hiphopvisa och en om pojkrummet som blev ett fängelse i ungdomen. Båda från hans skiva Nånting måste ut som du kan hitta på Spotify där även nu vår podd ligger. Detta och mycket mer allt med en fantastisk tröja som röda tråden skicklige hopflätat av Kattis som ledde sändningen denna gång. Vilken tröja det var och hur det gick till ja det får ni höra i programmet. Bilden på Pernilla och Mikael kan dock ge en ledtråd 🙂