NYHETER

Specialpodd från klimatkonferensen Stockholm +50

Specialpodd från klimatkonferensen Stockholm +50

Specialprogram med intervjuer och tal från klimatkonferensen Stockholm +50.  Här säger aktivister, gräsrotsrörelser och urfolk sina meningar i klimatdebatten. Bland annat har vi talat med fotografen Tor Tourda som berättar om sitt engagemang i klimat och urfolksfrågor och att Sverige faktiskt har bland de värsta skogsbruken i hela världen, med kalhuggning och markberedning som främsta metod. Ingenjören Janine Okieff som bland annat varit med och byggt upp Fridays for future talar om hur det är att ta till drastiska metoder som att sätta sig mitt på motorvägen för att försöka göra sin röst hörd. Ewa Larsson ordförande för Gröna Kvinnor, berättar om vikten att organisera sig och kämpa tillsammans, och hur äldre och yngre människor kan kämpa sida vid sida. Vi har också talat med Britta Bäuman som är klimatpsykolog och som stöttar många av de ungdomar som engagerar sig i klimatfrågan. Vi träffade även ett gäng ungdomar i publiken på klimatmanifestation på Sergels torg. Vi får även höra Raymond Stocki om sitt engagemang i motståndet mot gruvan i Gallock och så har vi talat med Mother Earth Delegation of united original nations, en brokig samling till stor del bestående av mormödrar och farfäder från urbefolkningar från hela världen och som bestämt sig för att sätta ner foten och agera språkrör för självaste moder jord. Mycket spännande och viktiga saker med andra ord så lyssna och njut!

Lyssna på podden av vårt sommarprogram!

Lyssna på podden av vårt sommarprogram!

Lyssna på podden av vårt sommarprogram som ligger ute! Du hittar den via hemsidan! Vi gästas av Mysrockbandet The medicines, vi tipsar om sommaraktiviteter, läser sommardikter och sjunger alltifrån den blomstertid nu kommer till nyskriven låt om sommarpratare. Dessutom hade vi anonym balett och konstlotteri med tavlor av vår egen konstnär Robert Naverstam i pauserna. Vår ljudtekniker @johanhornqvist drog hem storvinsten! Sånt kan man få vara med om ifall man lyssnar live 🙂 Men mycket bra som podd också så lyssna och njut Och håll utkik efter repriser fram till 25:e augusti då vi sänder live igen. Förhoppningsvis blir det politikerdebatt inför valet 😊 Glad sommar på er alla och Simma lugnt! ❤️😎🌞

Sommaravslutningsprogram!!

Sommaravslutningsprogram!!

Idag sänder vi sista live-programmet inför sommaruppehållet och bjuder er därför på ett riktigt somrigt program. Vi har noga valt ut de somrigaste låtar vi kunnat hitta, vi har letat upp evenemang som man kan göra under sina lediga dagar som vi tipsar om. Vi har skrivit både kärleksdikter och sommardikter för att förgylla stämningen ytterligare. 

Dessutom gästas av mysrockbandet The Medicines. Det ryktas om att de döpte bandet så för att de alla åt mediciner. Om det stämmer får du höra idag kl. 14.00 på 101,1 MHz eller på plats på Götgatan 38.

Hjärtinnerligt välkomna!

Lyssna på vårt miljöprogram som podd!

Lyssna på vårt miljöprogram som podd!

Ett program med fokus på miljö och klimat med anledning av den stora miljökonferensen Stockholm+50. Vi har samlat lite av gräsrotsrörelserna och gästas bland annat av Yaara Caliph och Raymond Stocki från engelska och svenska delen av Rättvisepartiet Socialisterna som bland annat är med och kämpar mot gruvan i Gallok utanför Jokkmokk. Vi gästas även av Alma och Ester från Extinction Rebellion som även det är väldigt engagerade i klimatkampen och brukar strejka på fredagar med Fridays for Future. Sen har vi besök av Maria Lindström och Ida från musikgruppen på lejdaren som sjunger varsin låt om flickor som kommer till stan. Programleder gör Natanael från fontänhuset Sköndal som håller på att ställa om till ett ekohus. Mycket nöje! Första intervjun är på engelska men följs av en översättning till svenska.

Miljön i fokus i dagens program!

Miljön i fokus i dagens program!

I år är det femtio år sedan FN:s första miljökonferens ägde rum, Stockholmskonferensen 1972. Nu 50 år senare anordnar FN miljökonferensen Stockholm +50 där Sverige tillsammans med Kenya är värdland och här i Stockholm händer en massa saker under hela veckan. Med anledning av denna stora händelse har vi dagen till ära miljötema i programmet. Vi kommer att gästas av miljökämpar från både Sverige och andra länder som på olika sätt deltar i manifestationer och annat under denna vecka. Vi gästas av Fontänhuset Sköndal som håller på att göra om sin verksamhet till ett ekohus. Vi har också letat i gömmorna efter gamla och nya örhängen som handlar om miljö. Dessutom ställer vi oss frågan Hur vi egentligen mår i detta samhälle med miljökatastrofer, krig och annat som ligger som ett hot över oss? 

Ratta in kl. 14.00 på 101,1 MHz eller lyssna via www.narradio.se eller om du är i närheten så kom och sitt med i publiken!

Hjärtligt välkomna! 

Idag sänder vi live på temat hälsa, psykisk som fysisk

Idag sänder vi live på temat hälsa, psykisk som fysisk

Välkomna till dagens sändning! Vi sänder ett hälsoprogram inför Ångestloppet som äger rum kl. 14.00 på lördag. Vi sänder idag som vanligt kl. 14.00 från Fountain House Stockholm. Vi pratar hälsohundar, kampsport, Braining, vardagsträning och om Ångestloppet såklart! Förutom detta en massa sång, dikter, musik och en och annan bokrecension. Hjärtligt välkomna att lyssna på plats på Götgatan 38 eller i etern på 101,1 MHz.

 

 

Livesändning från Kungsträdgården på torsdag

Livesändning från Kungsträdgården på torsdag

Nu på torsdag sänder vi direkt från Nordiska mästerskapen i fotboll för hemlösa. Mästerskapen pågår både 11:e och 12:e och vi är sista akt efter prisutdelningen kl. 14.00 nu på torsdag kl. 14.00

Eventet arrangeras av Gatans lag och Gatans Röster för att uppmärksamma de som lever eller har levt i hemlöshet, missbruk, kriminalitet eller annat socialt utanförsskap.

Vi kommer vara där med vårt psyke i etern och bjuder på musik från De fläckfria, Gatans eget band, sång från Gatans röster och Annika Jegbert och Lill-Marit Bugge gör repris på deras fantastiska skildring om att vara på den så kallade öppna arbetsmarknaden när man lever med psykisk ohälsa. Våra fantastiska radiodeltagare och representanter från Fountain House är naturligtvis med och bjuder på programlederi, sång, berättelser och reportage. Missa för allt i världen inte det här!

Kl. 14.00 på torsdag i Kungsträdgården eller för er där hemma på 101,1 MHz.

Vi hörs och ses!

För mer info om kuppen kolla in:

https://www.svenskalag.se/gatanslagff

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.