NYHETER

Lyssna på vår julavslutning som podd!

Lyssna på vår julavslutning som podd!

Ett riktigt julprogram med väl utvalda jullåtar, men vi har även en gäst dagen till ära. Nämligen Sara Starkström som är aktuell med boken Bortglömda platser där hon med bild och text berättar om bortglömda platser som hon varit och undersökt. I övrigt pratar vi om olika jultraditioner som finns runt om i Världen. Hur firar man egentligen i England och firar man överhuvudtaget i vissa länder. Vi bjuder på julevangeliet på ren bondska och den klassiska julsagan T’was the night before christmas. Lyssna och njut! Å God Jul och Gott nytt år till er alla! Håll utkik efter när första programmet för våren börjar!

Nu finns förra torsdagens sändning som podd!

Nu finns förra torsdagens sändning som podd!

Nu ni! Nu ligger poddversionen av förra veckans program ute! Anders Linder i högform sjunger alla barnprogramslåtar han gjort och drar hela sin karriär koncist, snabbt och fantastiskt roligt! Elin Lindström berättar allt du nånsin velat veta om stenar och kristaller. Förutom detta som alltid mycket annat fantastiskt och bra också! Lyssna och njut!

Missa inte vår livesändning!

Missa inte vår livesändning!

Idag 14.00 sänder vi live från Götgatan 38. Vi gästas av Daniel Östersjö som är aktuell med skivan Låtar från Vattudalen där han har tonsatt och tolkat Beppe Wolgers dikter från Vattudalen som så vitt någon vet tidigare aldrig tonsatts. Nervösa Damteatern med ängsliga herrar och Lill-Marit Bugge som regissör framför teaterstycket Röda tråden. Therese Forslund berättar om sin utställning Bordeline och hur det är att leva med den diagnosen. Sedan kommer vi att kolla vad som händer i Iran just nu och hur det känns att vara iranier i Sverige medans allt detta pågår. Detta och mycket mer i dagens program. Kl. 14.00 på 101,1 MHz eller på plats på Götgatan 38. Hjärtligt välkomna! ❤️ #psykiskohälsa #psykiskhälsa #fanzingo #fontänhus #iranprotests #danielöstersjö

Här kan du lyssna på podden av förra veckans program!

Här kan du lyssna på podden av förra veckans program!

Vi minns våra vänner Alvar Hagert och Ann Sofi Hedar som så sorgligt har har lämnat oss under hösten. Vi gästas av medlemmar ur Organisationen Rainbow Refugees. De berättar vad organisationen gör och vad de fått hjälp med. I övrigt är temat höst och Allhelgona så vi både spelar och sjunger fina höstvisor. Sedan har vi talat med folk på gatan om hur det känns såhär mitt i mörka november och allting blivit så mycket dyrare. Detta och mycket annat i dagens program!

Lyssna på senaste programmet som podd. Nu även på Spotify :)

Lyssna på senaste programmet som podd. Nu även på Spotify :)

Vi gästas av komikern Pernilla Hammargren som driver Stand Up Yours, Stockholms enda humorklubb för Quinns and Queers. Hon berättar om klubben och om återpremiären på Reimers Holme 27:e oktober. Alltså imorgon. Dessutom bjuder hon på riktigt roliga skämt bland annat om hur det är att vara queerfamiljen på skolan där barnet går. Vi gästas även av Mikael Odén, vissångare med rötter i hiphopen som skriver låtar som terapi och driver kultursekt med andra sektvänner. Hör honom sjunga 2 superfina visor en hiphopvisa och en om pojkrummet som blev ett fängelse i ungdomen. Båda från hans skiva Nånting måste ut som du kan hitta på Spotify där även nu vår podd ligger. Detta och mycket mer allt med en fantastisk tröja som röda tråden skicklige hopflätat av Kattis som ledde sändningen denna gång. Vilken tröja det var och hur det gick till ja det får ni höra i programmet. Bilden på Pernilla och Mikael kan dock ge en ledtråd 🙂

Livesändning igen!

Livesändning igen!

Idag sänder vi live igen! Vi gästas dagen till ära av komikern Pernilla Hammargren som driver Stand Up Yours, Stockholms enda humorklubb för Quinns and Queers. Vi gästas även av Mikael Oden, vissångare med rötter i hiphopen. Han skriver låtar som terapi och driver kultursekt med andra sektvänner. Detta och mycket mer så missa oss för allt i världen inte! Imorgon 14.00 på Götgatan 38 eller på 101,1 MHz ❤️

Lyssna på torsdagens program som podd!

Lyssna på torsdagens program som podd!

Vi gästas av Petter Settergren och redaktören Ursula Fogelström som är aktuella med boken När jag var kungen av Atlantis där Petter berättar sin historia om hur det är att leva med diagnosen Schizofreni.
Vi uppmärksammar Världshälsodagen för psykisk hälsa, vi sjunger läser dikter och filosoferar så lyssna och njut!

 

 

 

Idag sänder vi repris av specialprogram om klimatkrisen

Idag sänder vi repris av specialprogram om klimatkrisen

Just nu har vi fullt upp med att söka finansiering inför nästa år så idag blir det inget liveprogram. Vi sänder istället vårt specialprogram med intervjuer och tal från klimatkonferensen Stockholm +50 som ägde rum första veckan i Juni i år. Här får ni höra aktivister, gräsrotsrörelser och urfolk säga sina meningar i klimatdebatten. Bland annat får ni höra fotografen Tor Tourda som själv är same berätta om sitt engagemang och att Sverige faktiskt har bland de värsta skogsbruken i hela världen, med kalhuggning och markberedning som främsta metod. Ingenjören och klimataktivisten Janine O’Keeffe berättar bland annat om hur det är att ta till metoder som att sätta sig mitt på motorvägen för att försöka göra sin röst hörd i klimatfrågan. Ewa Larsson ordförande för Gröna Kvinnor, berättar om vikten att organisera sig och kämpa tillsammans, och hur äldre och yngre människor kan kämpa sida vid sida medan de som har fullt upp med livspusslet kan ägna sig åt det. Vi har också talat med Britta Bäumer som är klimatpsykolog och som stöttar många av de ungdomar som engagerar sig i klimatfrågan. Och vi har även talat med ett gäng ungdomar som var i publiken på Manifestationen på Sergels torg den 1:a juni. Vi får även höra Raymond Stocki om sitt engagemang i motståndet mot gruvan i Gallock och så har vi talat med Mother Earth Delegation of united original nations, en brokig samling till stor del bestående av många äldre och kloka röster från urbefolkningar från hela världen och som bestämt sig för att sätta ner foten och agera språkrör för självaste moder jord.

Lyssna på vår utomhussändning som podd!

Lyssna på vår utomhussändning som podd!

Utomhussändning från Götgatsbacken på temat att göra sin röst hörd. Bland annat gästas vi av Lill-Marit Bugge som gett röst åt en armé kvinnor, föreningen Balans berättar vad de gör. Fridays for Future berättar om deras arbete och berättar om sin stora klimatdemonstration inför valet. Sist men inte minst träffar vi arrangörerna för finskt disco som berättar hur ett riktigt finskt disco går till.. Vi får också ett spontanuppträdande från en tjej direkt från gatan som klämmer i med opera som om vi hade slängts in på självaste Kungliga Operan! Så lyssna och njut av detta fantastiska mångsidiga program!

Livesändning utomhus från Götgatan

Livesändning utomhus från Götgatan

Idag smäller det! Vi sänder ute på Götgatsbacken och temat är att göra sin röst hörd. Vi gästas bland annat av Lill-Marit Bugge som gett röst åt en armé kvinnor. Föreningen balans kommer också. De ger röst åt och hjälper de som lever med olika psykiatriska diagnoser. Vi kollar in vad folk tycker är viktigt för dem inför valet, tipsar om klimatdemonstrationen från Sergels torg på fredag och sist men inte minst träffar vi arrangörerna bakom finskt disco som även det äger rum på fredag ..och för dem som känner sig manade är det fritt fram att provdansa äkta finsk discodans i slutet av programmet!

Så missa för allt i världen inte detta!!! Imorgon kl. 14.00 på Götgatan 38-40 eller i etern på 101,1MHz!

Hjärtinnerligt välkomna!