BOK | FILM | TV

RADIO TOTALNORMAL I ANDRA FORUM

Radio Totalnormal – en textsamling

Boken är här! Radio Totalnormal – en textsamling med bidrag från många av våra litterära förmågor.

Har även du varit fel ute på livets räkmacka eller vill även du hylla de glömda? Radio Totalnormal – en textsamling är fylld av dikter och berättelse från Stockholms mediala och litterära skuggsida, med ett förord av professor Alain Topor om vikten av att även dessa röster ska bli hörda. Boken gavs ut 2014.

Köp boken:
http://www.adlibris.com/se/bok/radio-totalnormal-en-textsamling-9789185747450

https://styxforlag.se/pub/radio-totalnormal/

En recension:

RTN-bokomslag
Så här ser vår bok ut!

Filmen om Radio Totalnormal

Filmen är en dokumentär som gjorde alldeles i början när projektet drogs igång 2008. Filmen har sänts på Svt och i Kunskapskanalenden och den finns också tillgänglig på UR:s hemsida. Filmen finns även för utlåning på Älvsjö bibliotek samt Dieselverkstan, biblioteket i Nacka. Det går  även beställa den via oss, bara att maila!

”Radio Totalnormal är ett radioprogram som görs av människor med erfarenhet av psykisk ohälsa. – Vi är inga dårar, vi är bara sköra människor, som Janne brukar säga när han ger sig ut på stan med mikrofonen. Han frågar folk om sånt han undrar, exempelvis hur det är att vara psykiskt frisk. Följ med bakom kulisserna på denna oformliga redaktion som inte strävar efter att passa i andras ramar utan använder sig av det egensinniga som verktyg i kampen för att förändra bilden av psykiskt sjuka.” Genre: Dokumentärfilm Längd: 30 min En film av Hanna Samlin

filmaffisch RTN
Filmens omslag

Klipp ur filmen, del 1

Klipp ur filmen, del 2

TV-Serie i UR

Radio Totalnormal har medverkat i en TV-serie gjord av Utbildningsradion, UR. Materialet kan beställas/lånas via UR:s hemsida om du arbetar med utbildning.

Tv-serien heter Inferno och hade 9 avsnitt och producerades 2010. Serien innehåller bland annat flera inslag från Radio Totalnormal och Janne på stan. Det nionde avsnittet är ett bonusavsnitt och handlar enbart om Radio Totalnormal.

Läs om Inferno på UR:s hemsida.

OBS! Du måste vara kopplad till ett utbildningsorgan och logga in för att se programmet!