OM RADIO TOTALNORMAL

OM OSS

Totalnormal är ett projekt som vill skapa öppenhet kring psykisk ohälsa.

Projektet drivs av mediehuset Fanzingo i Alby som sedan 2006 har arbetat för att lyfta fram berättelser från grupper i utanförskap. Totalnormal arbetar med radio, (sedan 2008) film och scenkonst (2016) och utvecklar metoder för att ge personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa och utanförskap en möjlighet att berätta sin historia.

 Lär mer om hela projektet på www.totalnormal.se

 

Radio Totalnormal är ett närradioprogram som görs för att skapa öppenhet kring psykisk ohälsa. Programmet görs live inför publik varannan torsdag och programmet kan höras på Stockholms närradio 101,1 MHz eller genom vår hemsida www.radiototalnormal.se, och kan laddas ner som podd. Vi sänder även i Sveriges Radio P4 ibland, se hemsidan.

Du är varmt välkommen att medverka i programmet! Eller kom till Götgatan 38 och sitt i publiken kl 14 på torsdagar! Hör av dej till oss eller kom och hälsa på. Vi bollar idéer och innehåll måndagar kl 11 på Fountain House, Götgatan 38.

Idén att starta Radio Totalnormal kommer från Radio La Colifata, ett radioprogram i Buenos Aires, Argentina som sänder från trädgården till ett stort mentalsjukhus. Dom som gör programmet är patienter och före detta patienter från sjukhuset och programmet är uppbygt enligt Open Mik-principen. Radio La Colifata har funnits i över 20 år och är ett känt fenomen i hela landet. När radiojournalisten Idji Maciel besökte sändningen för att göra ett reportage för Sveriges Radio P1 blev hon fascinerad av programmet och bestämde sig för att försöka starta ett liknande program hemma i Sverige.

Programmet började som ett Arvsfondenprojekt 2008. Idag finansieras vi av bidrag från Socialstyrelsen och Stockholms Läns Landsting. Det drivs av Fanzingo och vi samarbetar med Fountain House i Stockholm.

Prisade två gånger om

I oktober 2008 gick det första programmet av Radio Totalnormal ut i etern. Och sedan dess har ett stort gäng fantastiska medarbetare gjort Sveriges bästa närradioprogram!

Vinnare av Stora Radiopriset 2012

Priset tas emot på Radiogalan 2012

Den 20 september 2012 vann vi för bästa närradio för andra gången med följande motivering:

Vinnare av Stora radiopriset 2009

Stora-radiopriset

23 september 2009 vann vi radiopriset för bästa närradio för första gången. Då bjöds redaktion in till glamourös radiogala på Berns där vi minglade, hyllades och drack champagne.

SAKER VI GJORT

Klicka på bilderna för mer info

RTN-bokomslag
Bok med texter från våra deltagare, 2014

Intervju med politiker inför valet
Intervju med politiker inför valet

Filmen om radion, 2010
Filmen om radion, 2010

Sändning från LAVA, Kulturhuset, 2013
Sändning från LAVA, Kulturhuset, 2013

Ett tiotal av våra program har sänts i P4
Ett tiotal av våra program har sänts i P4

Colifata-72-1024x683
Sändning, La Colifata i Argentina, där allt började

Sändning, La Colifata i Argentina