Fountain House podcast idag: Ulla-Britt och Janne om sexuella övergrepp och psykoser

Fountain House podcast idag: Ulla-Britt och Janne om sexuella övergrepp och psykoser

Idag kommer vi att lyssna på en av Fountain House podcasts, idag får vi lyssna på Ulla-Britt och Jannes personliga berättelser:

Ulla Britt utsattes för sexuella övergrepp när hon var liten. Detta kunde hon aldrig tala med någon om utan bar det som en ful hemlighet inom sig själv. I vuxen ålder har hon flera gånger hamnat i psykos. Den senaste psykosen ledde henne till England där hon blev kvar i två år, satte sprätt på ett miljonarv och slutade som uteliggare. Ulla Britt tror helt klart själv att hennes psykoser till stor del beror på att hon aldrig fick tala ut om det som hände henne i barndomen.

Janne berättar om hur det är att leva ett liv med diagnosen Schizofreni. Han har haft sjukdomen sedan han var åtta år. Då utsattes han för en våldtäkt och tror själv att det var den som gjorde att han insjuknade. Han har på grund av sin sjukdom sedan hamnat snett många gånger i livet och skadat sig själv bland annat genom sexuella utsvävningar som fått honom att må ännu sämre. Ingen lyssnade och trodde på hans historia när han var liten och detta gjorde berättar han själv att han började känna sig konstig och fick det jobbigt. Som skydd mot omgivningen utvecklade han tre personligheter. Om han hade haft någon som hade kunnat lyssna och ge honom stöd tror han själv att hans liv hade varit mycket enklare.

Under sommaren sänder vi inte live men det kommer repriser och specialprogram hela vägen tills vi är tillbaka den 31 augusti. Trevlig sommar!

[soundcloud id=’329378885′ height=’false’]

About the Author

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.