<!--:sv-->Feministiskt initiativ – intervju inför riksdagsvalet 2014<!--:-->

Feministiskt initiativ – intervju inför riksdagsvalet 2014

Dan Svensson intervjuar våra politiker om vad de vill göra när det gäller psykisk ohälsa och psykiatri efter valet i höst. Andra intervjun vi sänt är en intervju med Feministiskt initiativs Bonnie Spetse, landstingspolitiker.

Faktaunderlag som alla politiker som intervjuas får reagera på:

Medellivslängden är ca 53 år för människor med psykisk ohälsa, och 1500 personer begår självmord varje år. Enligt Försäkringskassan är ca 37 % sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa, det motsvarar 51 000 personer av befolkningen och det ökar stadigt de senaste åren.Kostnaden för detta är ca 2,7 miljarder per år. Handräckning av polis till psykiatrin har ökat med 13 % från 2010-2013.

 

About the Author

Leave a Reply

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.