Radio Totalnormal i Karantän del 5

Radio Totalnormal i Karantän del 5

Idag har vi gjort en specialare där två av våra medlemmar berättar hur det är att uppbära försörjningsstöd från socialförvaltningen i dessa tider. Båda talar om att deras psykiska ohälsa har försämrats på grund av den stress och press som läggs på dem för att kunna få ut sitt försörjningsstöd så att de kan klara sin vardag. 

Eva lever med PTSD på grund av tidigare misshandel och blev av med ett hyreskontrakt för att socialtjänsten inte kunde göra hembesök under rådande omständigheter. Nu riskerar hon att hamna på gatan och hennes PTSD är åter igen konstaterad mycket på grund av det här.

Kalle får inte sitt försörjningsstöd för att han varit utomlands och inte kunnat ta sig hem på grund av rådande situationen i världen, detta trots att han kan bevisa att han försökt ta sig hem och flera läkare har skrivit och intygat att han mår så pass psykiskt och fysiskt dåligt att det till och med kan vara fara för hans liv. 

Lyssna idag kl. 14.00 på 101,1 MHz eller via www.narradio.se

Har du själv där hemma en jobbig situation som känns ohanterbar finns en rad hjälplinjer att ringa till eller chatta med:

*Röda korsets stödtelefon Telefon: 0771 900 800. vardagar 12-16

*Äldrelinjen:  020-22 22 33 Måndag till fredag 8.00-19.00 Helger 10.00-16.00

*Jourhavande medmänniska 08-702 16 80 Dygnet runt.

*Självmordslinjen: 90101. Dygnet runt                                                                                                                                               

*Jourhavande präst: Ring 112 och be att få tala med jourhavande präst. Dygnet runt 

*Karolinska institutet bedriver även en studie för oro kring corona och erbjuder en behandling via dator under tre veckor. Du           hittar information om den på coronaoro.se Eller ring projektledare Erik Andersson på 070-3026319

På 1177 kan ni hitta fler linjer att ringa till och chatta med.

 

About the Author

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.