Specialpodd från klimatkonferensen Stockholm +50

Specialpodd från klimatkonferensen Stockholm +50

Specialprogram med intervjuer och tal från klimatkonferensen Stockholm +50.  Här säger aktivister, gräsrotsrörelser och urfolk sina meningar i klimatdebatten. Bland annat har vi talat med fotografen Tor Tourda som berättar om sitt engagemang i klimat och urfolksfrågor och att Sverige faktiskt har bland de värsta skogsbruken i hela världen, med kalhuggning och markberedning som främsta metod. Ingenjören Janine Okieff som bland annat varit med och byggt upp Fridays for future talar om hur det är att ta till drastiska metoder som att sätta sig mitt på motorvägen för att försöka göra sin röst hörd. Ewa Larsson ordförande för Gröna Kvinnor, berättar om vikten att organisera sig och kämpa tillsammans, och hur äldre och yngre människor kan kämpa sida vid sida. Vi har också talat med Britta Bäuman som är klimatpsykolog och som stöttar många av de ungdomar som engagerar sig i klimatfrågan. Vi träffade även ett gäng ungdomar i publiken på klimatmanifestation på Sergels torg. Vi får även höra Raymond Stocki om sitt engagemang i motståndet mot gruvan i Gallock och så har vi talat med Mother Earth Delegation of united original nations, en brokig samling till stor del bestående av mormödrar och farfäder från urbefolkningar från hela världen och som bestämt sig för att sätta ner foten och agera språkrör för självaste moder jord. Mycket spännande och viktiga saker med andra ord så lyssna och njut!

About the Author

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.