Komplext PTSD, vad är det?

Komplext PTSD, vad är det?

Vad innebär komplext post traumatiskt stressyndrom, förkortat C-PTSD eller PTSD, komplext? Visst låter det ganska invecklat? Det kan ju vara nog svårt att förstå vad PTSD är, så vad i allsin dar menas då med att det dessutom är komplext? Ja det är just vad vi ska försöka ta reda på idag. Till vår hjälp har vi Jeanette Nord, sjuksköterka med en Bachelor of Science i botten. Hon tyckte det fattades kunskap om ämnet i samhället och tog därför saken i egna händer och startade Traumaskolan som hon driver på sociala medier. Vi har  även tagit hjälp av Mattias Ottosson, psykoanalytiker och terapeut, specialicerad inom gestalt och hypnosterapi som jobbar med många klienter som har den här diagnosen uttalat eller outtalat. Även han delar med sig av information på nätet. Vi har också talat med Yolanda som för ett år sedan fick diagnosen. Hon berättar hur det är att leva med den och hur hennes resa och tillfrisknande varit.

Missa för allt i världen inte detta! I en närradio nära dig kl. 14.00 idag!

Så ratta in 101,1 MHz eller lyssna via www.narradio.se

About the Author

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.