Hur känns det egentligen att drabbas av psykos?

Hur känns det egentligen att drabbas av psykos?

Dagens program handlar om psykos, något som de flesta av oss kanske känner viss rädsla inför bara vi hör ordet. Det är kanske inte så konstigt eftersom de bilder vi fått av psykos från samhället oftast är mycket skrämmande, mörka och hotfulla. Hur är det då att drabbas? Hur ter sig själva psykosen, hur känns det efteråt, hur ser man på sig själv när man faktiskt har haft psykos och hur bär man sig åt för att hitta tillbaka och känna sig som en ”vanlig” människa igen? Vad gör en psykos med självbilden och hur kan man bygga upp sig igen? Vår reporter Agnes Indra Andersdotter har gjort ett långt reportage där några av våra radiomedlemmar som haft ett antal psykoser berättar hur deras resa har varit.  Lena Flycht som är psykiater och docent med psykoser som forskningsområde medverkar också i reportaget. Ta dig en fikastund kl. 14.00 idag och ratta in oss på 101,1 MHz eller lyssna via www.narradio.se 

About the Author

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.