Gamla Stan-special!

Gamla Stan-special!

I det här programmet har vi tagit oss an gamla stan. Vad finns det för hemligheter här? Vilka legendariska figurer har framhärdat sina liv här? Vad hände egentligen under Stockholms blodbad? Finns det en massa underjordiska gångar och kanske rent utav spöken?, Vart ligger Helvetet och vilka bodde där? Å finns det verkligen ett kvinnosköte på en av fasaderna? Frågorna är många och vi har försökt hitta svaren på några av dem. 

Våra medlemmar berättar om egen-upplevda händelser de varit med om i denna anrika stadsdel. 

Vi har träffat författaren Martin Svärdsros som använder gamla stan som inspirationskälla dels till sitt skrivande men också till sitt vanliga liv. I dagens program bjuder han på både en guidad tur och på en ganska kuslig spökhistoria. 

Kuriosa och historier har vi fått hjälp av Ulf Hernow, att hitta, förstå och få ihop. Han guidar i gamla stan och är chefredaktör för webbsidan Stockholm Gamla Stan. 

I andra halvan av programmet svänger vi av från staden åt helt andra håll. Vi har bland annat gjort en intervju med ståuppkomikern Pernilla Hammargren som för fem år sedan startade klubben Stand Up Yours, en scen för alla som känner sig som eller identiferar sig som kvinnor. Sedan blir det populärmusikhistoria med de kvinnliga pionjärerna i fokus. 

Lyssna kl. 14.00 på 101,1 MHz

eller via www.narradio.se

 

About the Author

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.