”Det här är PTSD-Deluxe”  – Att uppbära försörjningsstöd från Socialtjänsten i Coronatider

”Det här är PTSD-Deluxe” – Att uppbära försörjningsstöd från Socialtjänsten i Coronatider

Här kan du lyssna på poddversionen av vårt specialprogram om hur det är att uppbära försörjningsstöd från socialförvaltningen mitt i pågående Coronakris. Två av våra radiodeltagare talar om att deras psykiska ohälsa har försämrats mycket på grund av den stress och press som läggs på dem för att kunna få ut sitt stöd.

Eva lever med PTSD på grund av tidigare misshandel och blev av med ett hyreskontrakt för att socialtjänsten inte kunde göra hembesök nu under coronakrisen. Nu riskerar hon att hamna på gatan och hennes PTSD är åter igen konstaterad mycket på grund av det här.

Kalle får inte sitt försörjningsstöd för att han varit utomlands och inte kunnat ta sig hem på grund av den rådande situationen i världen. Detta trots att han kan bevisa att han försökt ta sig hem och flera läkare har skrivit och intygat att han mår så pass psykiskt och fysiskt dåligt att det till och med kan vara fara för hans liv. Lyssna på oss här:

About the Author

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.