NECT – Metoden som lär dig handskas med självstigma

NECT – Metoden som lär dig handskas med självstigma

I dag sänder vi en specialare där Hannes Liedner samtala med Maria Skott, Kaisu Bergh och Caroline Westerberg Hake om NECT- Narrative Enhancement – Cognitive Therapy- en gruppbehandling för att minska stigmatisering och som riktar sig till personer med allvarlig psykisk sjukdom. Utbildningen syftar till att lära sig att lägga märke till och handskas med självstigma. Alla som är med i samtalet har på olika sätt deltagit i metoden från början när den var på prov. Resultaten har varit goda och numera finns NECT som behandlingsform i socialstyrelsens nya stadgar som kom ut den 26:e sept i år. Tiden är 14.00 och kanalen 101,1 MHz

About the Author

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.