#Psykakut – Metoo-upprop för personer med psykisk ohälsa

Idag har vi en specialsändning på temat Metoo som många säkert hört talas om under hösten. För er som inte har det är det en hashtag som skapades i sociala medier för att uppmärksamma hur omfattande mäns härskartekniker såsom sexuella trakasserier övergrepp, diskriminering och maktmissbruk, är mot kvinnor. Vi här på Radio Totalnormal tog initiativet och började samla till ett eget upprop redan innan jul och när vi som bäst höll på fick vi reda på att Riksförbundet för social och mental hälsa gjorde detsamma så nu har vi gått med i deras upprop. #Psykakut. Det visar sig nämligen genom forskning att väldigt stor del av de som lever med psykisk ohälsa på något sätt utsatts för sexuella övergrepp eller annan typ av utnyttjande… Som gäster har vi bland annat Anna Langseth, cheftredaktör för tidningen Revansch, Annika Malmqvist, hedersmedlem inom Riksförbundet för social och mental hälsa som drivit samtalsgrupper för kvinnor utsatta för övergrepp. Vi har även Caroline Maghi från Föreningen tillsammans som stöder de som utsatts för sexuellt våld. Vi kommer också att dela med oss av historier från de som utsatts. Hjärtligt välkomna till detta mycket viktiga program! Vi sänder som vanligt från Fountain House på Götgatan 38 kl 14.00-15.30. I etern hittar ni oss på 101,1 MHz

 

About the Author

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.