OM RADIO TOTALNORMAL

OM OSS

Var fjärde svensk drabbas någon gång under livet av psykisk ohälsa men få vågar prata om det. Det är något som Radio Totalnormal vill förändra. Radio Totalnormal vill ge människor med erfarenhet av psykisk ohälsa en röst i  samhället. Personliga texter, intervjuer, dikter, reportage, musik och diskussioner.  Målet är att nyansera bilden av psykisk ohälsa och att öka förståelsen i samhället. 

Radio Totalnormal är ett närradioprogram som görs för att skapa öppenhet kring psykisk ohälsa. Vi sänder på torsdagar kl 14-15:30 på 101,1 MHz, vi sänder ofta live inför publik, under våren 2016 ungefär en gång i månaden. Programmet kan höras på 101,1 MHz eller genom vår hemsida www.radiototalnormal.se., och kan laddas ner som podd. Vi sänder även i Sveriges Radio P4 ibland, se hemsidan.

Vi sänder från olika verksamheter i Stockholm, bland annat Fountain House, Götgatan 38 där vi är stammisar. Vi har även sänt från LAVA Kulturhuset, Dörren i Gamla stan, Kravatten i Axelsberg, Fontänhuset Sköndal mm. Hör av er om det finns intresse av att sända från er verksamhet! info@radiototalnormal.se

Har du erfarenheter av psykisk ohälsa, egen erfarenhet, genom en vän eller familjemedlem eller genom ditt jobb? Då är du varmt välkommen att vara med i programmet . Man behöver inte ha någon tidigare radioerfarenhet.

Vårt redaktionsarbete bygger på en öppen redaktion,  där deltagarna jobbar självständigt med sina inslag. Projektledare, producent och tekniker hjälper till när det behövs och handleder alla nya deltagare, vi bollar idéer och har möten före och efter sändning de torsdagar vi sänder live, första mötet är kl 10 och vi avslutar med ett kort möte 15.45 efter sändning.

Idén att starta Radio Totalnormal kommer från Radio La Colifata, ett radioprogram i Buenos Aires, Argentina som sänder från trädgården till ett stort mentalsjukhus. Dom som gör programmet är patienter och före detta patienter från sjukhuset och programmet är uppbygt enligt Open Mik-principen. Radio La Colifata har funnits i över 20 år och är ett känt fenomen i hela landet. När radiojournalisten Idji Maciel besökte sändningen för att göra ett reportage för Sveriges Radio P1 blev hon fascinerad av programmet och bestämde sig för att försöka starta ett liknande program hemma i Sverige.

Programmet började som ett Arvsfondenprojekt 2008. Idag finansieras vi av bidrag från Socialstyrelsen och Stockholms Läns Landsting. Det drivs av Fanzingo och vi samarbetar med Fountain House i Stockholm.

 

Var med i programmet!

Gör din röst hörd!
Gör din röst hörd!
Publik på utesändning
Eller delta som publik!

Kom till Götgatan 38 och sitt i publiken kl 14 på torsdagar! Du är även varmt välkommen att medverka i programmet! Hör av dej till oss eller kom på vårt sändningsmöte, torsdagar 10.00 Fountain House, Götgatan 38 Stockholm.

Prisade två gånger om

I oktober 2008 gick det första programmet av Radio Totalnormal ut i etern. Och sedan dess har ett stort gäng fantastiska medarbetare gjort Sveriges bästa närradioprogram!

Vinnare av Stora Radiopriset 2012

Priset tas emot på Radiogalan 2012

Den 20 september 2012 vann vi för bästa närradio för andra gången med följande motivering:

Vinnare av Stora radiopriset 2009

Stora-radiopriset

23 september 2009 vann vi radiopriset för bästa närradio för första gången. Då bjöds redaktion in till glamourös radiogala på Berns där vi minglade, hyllades och drack champagne.

SAKER VI GJORT

Klicka på bilderna för mer info

RTN-bokomslag
Bok med texter från våra deltagare, 2014

Intervju med politiker inför valet
Intervju med politiker inför valet

Filmen om radion, 2010
Filmen om radion, 2010

Sändning från LAVA, Kulturhuset, 2013
Sändning från LAVA, Kulturhuset, 2013

Ett tiotal av våra program har sänts i P4
Ett tiotal av våra program har sänts i P4

Colifata-72-1024x683
Sändning, La Colifata i Argentina, där allt började

Sändning, La Colifata i Argentina