BLOGG

Lyssna på gårdagens sändning som podd!

Lyssna på gårdagens sändning som podd!

Om du missade gårdagens sändning kan du lyssna på podd-versionen här. Vi talade bland annat om vad katter kan betyda för den psykiska hälsan. Cecilia Thorngren gästade med väldigt fina och egensinniga tolkningar av Bob Dylans låtar i svensk tappning och berättade om sin show Svart katt. Johanna Hennberg talade om hur det är att vara ambassadör för Hjärnkoll. Våra radiomedlemmar sjöng, läste poesi och spelade musik, så lyssna och njut!

Vad kan en katt göra för din psykiska hälsa?

Vad kan en katt göra för din psykiska hälsa?

Vad har du för relation till katter? Kan en katt kanske till och med hjälpa dig till bättre psykisk hälsa? Hur känns det att förlora en katt som alltid funnits där? Kan man sörja en katt nästan som en människa? I dagens sändning undersöker vi bland mycket annat just kattens betydelse i våra liv. Vi har bjudit in artisten och skådespelerskan Cecilia Thorngren som är aktuell med sin show som passande nog heter Svart Katt och går av stapeln den 30:e oktober på Scalateatern. Vi har även Johanna Hennberg, ambassadör för Hjärnkoll Ung här som ska berätta om sig själv och vad det innebär att vara ambassadör. I övrigt bjuder vi på en massa livemusik, poesi och berättelser, en del till och med skrivna i mani, Det ni!

Så missa inte dagens sändning helt enkelt! Kl 14.00 på Götgatan 38. I etern 101,1 MHz

Kom och gör radio med oss!

Kom och gör radio med oss!

Har du erfarenhet av psykisk ohälsa och känner att du vill göra din röst hörd eller bara är nyfiken på hur det går till att jobba med radio? Isåfall passar du in hos oss. Vi behöver nya medlemmar och vi behöver just dig!

Annars kanske du vet någon som skulle passa? Vi söker särskilt efter unga tjejer och killar men alla är naturligtvis välkomna!

Kom förbi och kolla in vår verksamhet! Vi har redaktionsmöten på måndagar 11.00 på Fountain House, Götgatan 38.

Har du frågor kan du ringa mig Malin på: 070-3768597

Hoppas att vi hörs och ses!

 

 

Här kan du lyssna på gårdagens sändning!

Här kan du lyssna på gårdagens sändning!

Här kan du som missade vår livesändning igår 28:e september lyssna på podd-versionen. Vi talade skörhet med Jakob Lindhagen som gjort musiken till prisbelönta Skörheten av Ahang Bashi. Madeleine Liljegren berättade allt du behöver veta om motion och psykisk hälsa samt hur du kan anmäla dig till Mental Health Run som går av stapeln den 7:e oktober på Djurgården. Förutom detta en massa livemusik, poesi och tänkvärda ord från våra fantastiska radiodeltagare. Lyssna och njut! 

Skörhet och motion avhandlas i dagens livesändning

Skörhet och motion avhandlas i dagens livesändning

Idag har vi bjudit in Jakob Lindhagen med komp av Sofia Nystrand. Jakob har gjort musiken till den prisbelönta filmen Skörheten. Vi kommer att få veta hur det är att göra musik till en sådan film och om han själv ibland känt sig skör. Vi gästas även av Madeleine Liljegren, projektledare för Mental Health Run, ett lopp som går av stapeln den 7:e oktober och som verkar för att uppmärksamma psykisk ohälsa och visa på att psykisk och fysisk hälsa hör ihop.  I övrigt har vi mycket livemusik att bjuda på idag, ni kommer även att få tips på matrecept, det blir poesi och en del filosofiska inlägg, allt i en härlig blandad kompott. Så varmt välkomna till dagens program! Vi finns på Götgatan 38 och i etern på 101,1 MHz. Tiden är som alltid 14.00-15.30

 

Livesändning 14 sep som podd

Livesändning 14 sep som podd

Vi snackar bland annat machokultur med Mårten Granlund som står bakom sajten Under Kevlaret och appen Grabbsnack dit du som ung kille kan vända dig om du vill prata om hur du mår psykiskt. Hasse Airkr Bergman har gjort en kortis med Mats Hallin som åkte moppe upp till Nordkap för att uppmärksamma psykisk ohälsa hos unga. Långisen kommer så småningom i Vi Måste Våga Podda Om Det. Förutom detta hör ni även livemusik, poesi, bokrecensioner och olika tänkvärda inlägg.

I dagens livesändning snackar vi machokultur

I dagens livesändning snackar vi machokultur

Idag har vi bjudit in Mårten Granlund som står bakom sajten Under Kevlaret och appen Grabbsnack dit du som ung kille kan vända dig om du vill prata om hur du mår psykiskt. Vi ska bland annat snacka machokultur och hur den påverkar. Vi ska även få höra om vad Fountain House har att erbjuda för dig som är ung vuxen. Förutom detta har vi även livemusik, poesi, bokrecensioner och en massa glädje, kärlek och tänkvärda inlägg att bjuda på! Så varmt välkomna till dagens program! Vi håller till på Götgatan 38 och i etern på 101,1 MHz. Tiderna är som vanligt 14.00-15.30. 

 

Podd-versionen av gårdagens sändning!

Podd-versionen av gårdagens sändning!

Här kan du som missade programmet igår eller stördes av det teknikstrul som tyvärr drabbade oss lyssna på podd-versionen. Temat var rädsla och programmet gästades av Nervösa damteatern, Lena Ollamark och Lill-Marit Bugge. Våra radiomedlemmar delade med sig om deras rädslor och programledare Mickael Oslund berättade att han varit så rädd att han under flera år isolerat sig i sin lägenhet. Förutom detta bjöd programmet på fina inslag, poesi och musik.

Äntligen! Säsongens första livesändning!

Äntligen! Säsongens första livesändning!

Idag drar vi äntligen igång med säsongens första livesändning! Det blir ett fullspäckat program på temat rädsla. Bland annat kommer ni att få höra en radioteater på ämnet som framförs av Nervösa Damteatern. Lena Ollmark som skrivit pjäsen är på plats och berättar varför hon skriver om just rädsla. Lill-Marit Bugge som regisserat pjäsen gästar med en egen text om något så skrämmande som döden och som vanligt bjuder vi utöver allt detta på en härlig kompott blandat med musik, poesi, och filosofiska inslag. Du är varmt välkommet till oss på Götgatan 38 om du vill få en fika och lyssna live eller så rattar du in oss på 101,1 MHz. Tiden är 14.00.  

Fountain House podcast: berättelser om medicinering, familjekriser och depression

Fountain House podcast: berättelser om medicinering, familjekriser och depression

Idag ska ni få höra två avsnitt ur Fountain House Stockholms podcast Måste våga podda om det. Det första handlar om medicinering och i det andra berättar Gunbritt Holm sin personliga historia.

Först ut alltså Hannes och Ulla Britt som talar om medicinering. Hur känns det att tvingas gå på mediciner, vilka biverkningar kan man få? Kan man känna sig rädd för att ta mediciner? Ja frågorna är många..

Ni hör också om GunBritt Holm som efter att ha tagit hand om krisande familjemedlemmar och helt satt sig själv åt sidan slutligen bröt samman och hamnade i en djup depression. Intervjuar gör Gun Lis Angsell

Under sommaren sänder vi inte live men det kommer repriser och specialprogram hela vägen tills vi är tillbaka den 31 augusti. Trevlig sommar!