NYHETER

Vi gästar P4 på nyårsdagen

Vi gästar P4 på nyårsdagen

På nyårsdagen kl 16.03 gästar vi P4. Programmet tillägnar vi alla som känner sig ensamma!

Såhär står det i tablån i P4:

Programmet som vill skapa öppenhet kring psykisk ohälsa. Årets program handlar om ensamhet. Vi vet hur det kan kännas – så tar vår hand och följ med oss på vår resa.

Vi hälsar på hos Anonyma ensamma, kollar in en annorlunda teaterupplevelse som berör, sjunger sång med Gatans kör och får reda på hur löpning kan hjälpa den som missbrukar att förändra sitt liv. Och så träffar vi damen med överraskningskofferten.

Radio Totalnormal sänds vanligtvis i Stockholms närradio och som podd, över 300 program har det blivit sedan 2008 och vi har vunnit Stora Radiopriset två gånger.

Det går att lyssna på oss via vår hemsida radiototalnormal.se, eller där poddar finns.
Följ oss gärna också på sociala medier! Programmet och projektet drivs av mediehuset Fanzingo i samarbete med Fountain House Stockholm och med stöd av Socialstyrelsen.

Nu kan du lyssna på förra veckans sändning

Nu kan du lyssna på förra veckans sändning

I torsdags var det världshälsodagen för psykisk hälsa och då passade vi på att sända vårt första och sista liveprogram för i år. Ämnet för årets hälsodag var suicidprevention. Det blev ett väldigt starkt program där våra radiodeltagare modigt och naket berättade om sina erfarenheter av både ensamhet och mörka tankar. Vi gästades även av Sucide Zero och deras kampanj Stör Döden, Emma Larsson sjöng väldigt fint för oss och Hjärnkoll informerade om projektet Livsberättelser, dit du under hösten kan komma och dela med dig av din historia om psykisk ohälsa och lyssna på andras.

 

Livesändning för psykisk hälsa

Livesändning för psykisk hälsa

Imorgon den 10:e oktober på Internationella världshälsodagen för psykisk hälsa sänder vi äntligen live. Detta tack vare er som så generöst skänkt pengar till vår rädda radio-kampanj! Ämnet för årets världshälsodag är suicidprevention och vi gästas därför bland annat av Suicide zero och deras kampanj stör döden. Vi själva berättar om hur vi tagit oss ur ensamhet bland annat genom Fountain House Stockholm. Vi bjuder på livemusik och har Hjärnkoll på plats för att informera om projektet Livsberättelser, dit man kan komma under tio tisdagar i höst och dela med sig av sin historia om psykisk ohälsa och lyssna på andras. Vi bjuder även på livemusik, filosofiska inlägg och poesi! Sändningen äger rum mellan 14.00 och 15.30. Ni hittar oss på 101,1 MHz eller på Fountain House Stockholm, Götgatan 38. Kom in från höstmörkret och lyssna med oss! Vi bjuder på fika!

Tusen tack till alla er som stöttat oss!

Tusen tack till alla er som stöttat oss!

Hej kära radiolyssnare!

Kanske undrar ni vad som händer med radion just nu? Vi fick in c:a 16000 genom vår radiokampanj och det räcker till att hålla skeppet flytande under hösten med redaktionsmöten och en livesändning. Vi återkommer med datum så fort vi vet när det blir. Vi kommer också att fortsätta söka pengar och hoppas på finansiering för 2020. Kom gärna på redaktionsmöten, måndagar 11.00 på Fountain House, Götgatan 38 med början 9 september. P4 har köpt ett program från oss som kommer att sändas någon gång kring jul så håll utkik om när. Tills vidare sänder vi repriser i närradion, 101,1 MHz torsdagar 14.00 med början idag!

Tusen tack till alla er som stöttat oss! Utan er hade detta varit omöjligt! <3

Poddversionen av sista sändningen!

Poddversionen av sista sändningen!

Hör Radio Totalnormals medarbetare berätta om vad det betyder för dem att vara med i radion och dela med sig av sina erfarenheter.

Sandra Vilppala och Mattias Ljung som är musiker men även driver podden Psykbryt gästar.

Vår kampanj fortsätter och målet är att göra en till sändning i höst och att kunna fortsätta söka pengar! Så ni som vill fortsätta stötta oss kan göra det på: 1233519958

Radio Totalnormal i våra hjärtan

Radio Totalnormal i våra hjärtan

Idag sänder vi sista gången för säsongen och kanske någonsin. Temat för dagen är därför vikten av att få göra sin röst hörd. RTN är ett ju ett forum där vi med psykisk ohälsa i tio års tid har delat med oss av våra historier och erfarenheter. Ni kommer idag alltså att få höra våran egen uppfattning om vad radio Totalnormal faktiskt betyder för oss som är med och skapar den. Vi är alla överens om att det är viktigt att våga tala om vår psykiska ohälsa både för att släppa på skammen och för att hjälpa andra.

Sandra Vilppala och Mattias Ljung som är musiker men även driver podden Psykbryt gästar.

Vi hoppas naturligtvis in i det sista att det ska lösa sig så att vi får finnas kvar. Om ni därhemma vill stötta oss kan ni swisha på: 12 33 51 99 56 

Varmt och hjärtligt välkomna alla!

Vi sänder som vanligt kl. 14.00 från Fountain House Stockholm på Götgatan 38. Annars hittar ni oss på 101,1 Mhz – Stockholms närradio

Rädda Radio Totalnormal!

Rädda Radio Totalnormal!

För er som ännu inte vet så hotas vi av nedläggning på grund av neddragningar. Nästa program, den 13:e juni kan alltså tyvärr bli det sista någonsin! Vi har skapat en kampanj och vädjar till allmänheten att hjälpa oss med pengar. På vår Facebooksida kan ni ge ett bidrag.

Ni kan också swisha!

Hjälp oss att sprida detta och kom gärna på sändningen den 13:e juni.

Hjärtliga hälsningar Radio Totalnormals redaktion!

Missbruk och beroende i dagens sändning!

Missbruk och beroende i dagens sändning!

Mat, spel, sex, kärlek, shopping, arbete, träning och mycket mycket mer. De flesta av oss har nog hört talas om alkoholism, narkotikamissbruk och andra så kallade substansmissbruk, men i stort sätt kan vi egentligen missbruka det mesta. Vi kan även vara medberoende till andra människor.

Hur vet vi till exempel att det verkligen rör sig om ett missbruk? Vad är skillnaden på missbruk och beroende? Hur känns det att vara missbrukare och kan vi någonsin bli friska från det. Hur blir vi isåfall det. Vi har en hel uppsjö historier om detta fenomen här idag som många generöst ska dela med sig av. Åsa Persson som jobbar som healer är också här och berättar om hur det fungerar.

Hjärtligt välkomna till Radio Totalnormal – ditt psyke i etern!  Vi sänder live från Fountain House Stockholm och ni hör oss som vanligt på 101,1 MHz i Stockholms Närradio.