BLOGG

Repriserade överraskningar hela sommaren

Repriserade överraskningar hela sommaren

Radio Totalnormal har tagit sommaruppehåll, men vi lämnar er inte ensamma vid radioapparaterna och podd-apparna för det! Idag bjuder vi på två beljublade P4-sändningar, det från 23 december 2017 samt midsommaren 2013. Det handlar om allt från lindring av ensamheten till rätten att visa ärrade armar nu i sommarvärmen.

Efter det blir det ett överraskningsprogram, en favorit varje vecka fram till 16/8 då vi återkommer med information om det specialprogram vi sänder då – om vad det kan ge att sätta upp en pjäs om självmord.

På återhörande och ha en fin sommar. Ta hand om er!

/redaktionen för Radio Totalnormal

 

Reportage om ångest efter cancer  kl 14.00 i närradion

Reportage om ångest efter cancer kl 14.00 i närradion

Charlotta Lindgren fick trippelnegativ bröstcancer när hon var 35 år gammal. Idag sänder vi en lång intervju som Malin Jakobsson gjort med henne. I den berättar hon att det kan vara först när behandlingen är klar och man åtminstone för tillfället är friskförklarad, som man mår som allra sämst rent psykiskt. Hon säger att ångesten inför dagen då den kan ha kommit tillbaka, och känslan att man faktiskt kunde ha dött – är något man behöver prata mer om. Därför har hon skrivit ”En hel jävla bok om cancer” och därför låter hon sig intervjuas. Lyssna och sprid som stöd för andra i liknande situation!

Tack alla för den här säsongen!

Tack alla för den här säsongen!

Tack alla för en fin vår. Nu går vi strax på semester och önskar er alla en riktigt trevlig sommar! Kanske möter ni några av våra musiker ute på gator torg, såsom vi mötte Stefan Persson i Björns trädgård.

Under hela sommaren kommer ni dessutom att få höra repriserade favoriter varje torsdag 14.00 i närradion. Och ett par specialare, till exempel intervjun imorgon med Charlotta Lindgren om hur en cancerdiagnos kan rucka en i grunden, även om behandlingen gick bra. Så håll utkik. Uppdaterad information kommer att finnas på vår hemsida.

Ha det så gott!

/ redaktionen

Sommaravslutning med rösttema

Sommaravslutning med rösttema

Här kan ni lyssna på poddversionen av vårens sista liveprogram. Temat var röst. Stina Hammar som är utbildad logoped gästade. Det gjorde även artisten Jenny Almsenius. I övrigt allt från reportage om att höra röster i skallen till recept på den österrikiska rätten Rösti. Lyssna och njut!

 

 

 

Röster i radio

Röster i radio

I dagens livesändning pratar vi röster, allt ifrån vad den egna rösten betyder till att höra röster i huvudet. Stina Hammar, utbildad logoped finns på plats för att berätta om hur man jobbar med rösten. Jenny Almsenius använder sin röst till att bjuda på stämningsfull musik. Detta och mycket mera till exempel recept på rätten Rösti! Med andra ord missa inte dagens program! 

14.00 på 101,1 MHz eller på plats på Götgatan 38.

Psykbryt eller motbryt i närradion!

Psykbryt eller motbryt i närradion!

Idag sänder vi förra veckans sändning i repris. Vi gästas av Sandra Vilppala och Mattias Ljung som driver podden Psykbryt och av cykelfixaren och bipolärkonstnären Gabriel Wall. Dessutom dikter från galenskapens gräns och grönskande toner. Klockan 14.00 på 101,1 MHz i närradion. Sätt dig med en kopp te eller ett svalkande glas vatten vid din radio eller dator!

 

Psykbryt och cykelfix

Psykbryt och cykelfix

Här kan ni lyssna på poddversionen av torsdagens sändning. Sandra Vilppala och Mattias Ljung som driver podden Psykbryt gästade. Det gjorde även Gabriel Wall som mådde psykiskt dåligt och levde destruktivt under många år tills han slutligen hittade hem på Götgatan där han började reparera cyklar. Detta och mycket mer så lyssna och njut!

Motbryt och Psykbryt

Motbryt och Psykbryt

I dagens program gästas vi bland annat av Sandra Vilppala och Mattias Ljung som driver podden Psykbryt. Vi har även Gabriel Wall här på plats. Han mådde psykiskt dåligt och levde destruktivt under många år tills han slutligen hittade hem på Götgatsbacken där han sedan fyra år tillbaka bedriver en ambulerande cykelverkstad. 

Detta och mycket mera i dagens program, så missa oss inte!

14.00 på Götgatan 38 eller 101,1 MHz i etern

 

 

Möt Bergmans demoner, kl 14.00 på 101,1 MHz i närradion

Möt Bergmans demoner, kl 14.00 på 101,1 MHz i närradion

Jodå. Bergmans demoner i Nervösa Damteaterns tappning kom fram i förra veckans sändning som vi idag repriserar i Stockholms närradio. ”Är du rädd för att leva?” frågar oss Elena Planman och OLAOLA besökte oss med en ny rockande dänga, han som längtat efter radion och Fountain House så länge! Temat för sändningen var KROPP OCH KNOPP och vi fick också höra en fin intervju med Charlotta Lindgren om den eftercancer-ångest som drabbade henne när hon var färdig med strålning och cellgifter, något som det sällan talas högt om. Ni som missade denna sändning, bänka er nu framför radioapparaterna. 14.00 på 101,1 MHz eller klicka på länken nedan.

Kropp och knopp- sändning som podd

Kropp och knopp- sändning som podd

Nu kan ni lyssna på poddversionen av ett späckat program om kropp och knopp. Här bjuder vi på alltifrån reportage om ”eftercaner-ångest” till hur det känns när spegeln säger att man inte längre duger. Dessutom gästades vi av två fantastiska artister, nämligen OlaOla som sjöng om att balansera vid en fyr och Elona Planman som sjöng ut frågan: Är du rädd för att leva! Lyssna och njut!